Премиерът на Япония  Фумио Кишида заяви днес, че няма да

...
Премиерът на Япония  Фумио Кишида заяви днес, че няма да
Коментари Харесай

Премиерът на Япония Фумио Кишида: Не можем да толерираме подобни варварски актове


Премиерът на Япония  Фумио Кишида съобщи през днешния ден, че няма да отстъпи пред насилието и ще продължи предизборната си акция, с цел да подсигурява " свободни и почтени избори " за горната камара на Народното събрание тази неделя, съобщи организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред кореспонденти Кишида сподели, че e покъртен от гибелта на своя предходник на поста Шиндзо Абе, който бе прострелян по-рано през днешния ден по време на предизборна тирада и след това умря.

Японският министър председател добави, че сходни безчовечен актове не могат да бъдат толерирани и акцентира, че изборите са основата на демокрацията.

Извършителят на покушението, разпознат като Тецуя Ямагами, на 41 години, бе задържан на мястото на престъплението. Той е някогашен боен от военноморските елементи на японските Сили за самозащита. В първите си показания е декларирал, че не му е харесвала политиката и държанието на Абе. При обиск в дома на Ямагами полицията е разкрила взривни субстанции.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР